domingo, 10 de xaneiro de 2016

A PÉRFIDA BERENXENA



Por Pura Tejelo
 
                                                            Fotografía de C. Losada
Quen puidera  adonarse do tempo
do aliño dos preparativos, do lamio nutriente dos asados. 
Trala  porta entornada das cacerolas brillantes
a branca cebola encerada
envolvía os aros en fino celofán.
A terca largura da cenoria
agardaba a súa  frívola nudez.   
Que culinaria sensatez a do allo apiñocado en carnosas lúas
tan picante e literario   
saciador de barrigas en sopas servido.
Gornicións de fabiñas gabeantes , reparadoras de fondas cabalgadas.
Aliñamento de belicosos guisantes  uniformados
como bolas de canón,
leitugas   de frunce verde pálido.
Concerto harmonioso de sabores.
Quen puidera adonarse do tempo!.

Escrutada na físgoa do forno
en riguroso e turnado portádego
a apetitosa e pérfida  berenxena abríase en mollo de bechamel.

Ningún comentario:

Publicar un comentario