Por Pepe
de Rocaforte
Nestes tempos non debería ser
noticia a desaparición dunha cervexería, aínda tratándose dunha das máis
populares da Coruña, coñecida mesmo fóra do ámbito galego polas súas tapas de
tortilla, carne asada, chourizo, etc. e pola particularidade de ter máis clientes
tomando de pé a súa consumición no exterior do local que dentro del. Refírome a
“La Bombilla”
A Coruña non é unha cidade onde os
bares sexan especialmente xenerosos á hora de incluír sen incremento do prezo
uns pinchos coa bebida solicitada polo consumidor (tampouco este é o caso da
“Bombilla”, todo hai que dicilo) e xa nos gustaría
que se estendese na cidade o exemplo dos filantrópicos bares santiagueses, onde
é raro o que non sirve automaticamente variedade de pinchos sen incremento no
prezo da bebida solicitada.
Pero de calquera xeito, a
desaparición, ou no mellor dos casos o previsto cambio de titulares, da “Bombilla”
a partir de primeiro do ano próximo, non deixa de ser unha mágoa e sería
desexable que o servicio actualmente ó seu frente procedese á apertura dun novo
local, como parece ser a súa idea.
Como precedente temos o caso da
desaparición do “Otero”, compensada no seu día pola apertura nas súas
proximidades do “Real”, onde un dos antigos socios continúa ofrecendo as
saborosas tapas de calamares que lle deran sona ó anterior.
Esperemos que co actual persoal da
“Bombilla” suceda outro tanto, sempre que atopen un local próximo e axeitado,
onde os propietarios non se “suban á parra” a hora de sinalar o aluguer e os
consumidores poidamos seguir disfrutando das súas saborosas e abundantes tapas.
Porque o “tapeo” tamén é cultura.
Ou polo menos así mo parece a min.
Ningún comentario:
Publicar un comentario